fbpx

Moja učinkovitost – med bi ali ne bi?

fraulessenSte bili kdaj napol zaljubljeni? Kako to izgleda? Nekaj ti je na osebi všeč, nekaj ne, potem se pa ne moreš odločiti ali ti je ali ni… in odločiš se, da poskusiš, pa da vidiš, kaj bo… vsaj tako dolgo, dokler ne pride mimo kaj „boljšega“… in kaj lahko pričakujemo od take veze? „Mlačni“ gremo v njo in „mlačni“ jo zapustimo… ker smo samo z eno nogo stopili skozi vrata, ne moremo videti, kako je v tem prostoru… verjetno se boste strinjali, da če hočemo, da neka veza uspe, se ji moramo 100% posvetiti in se potruditi za odnos. In tista ključna točka, ki odloči, ali bomo z obema nogama stopili v nov prostor (vezo, projekt…), je odločitev. Tako preprosto.

Ne boste verjeli… učinkovitost je stvar odločitve in discipline. Pa akcija je seveda pomembna. In nenazadnje je potrebno imeti še znanje, kako nekaj narediti.

Nekateri ljudje so v akciji, vendar niso učinkoviti. Ker napol spijo. Z mislimi so drugje. In vsaka ovira jih ustavi. Potem se ukvarjajo s pritoževanjem in smiljenjem samim sebi. Drugi sanjajo o boljših časih. Tretji iščejo druge poti in izhode. Prelagajo naloge. Četrti se zaposlijo z nepomembnimi stvarmi, samo da bi imeli občutek, da nekaj delajo. Tisto opravilo, ki je zares pomembno, pa ostaja nedotaknjeno… najhujše pri vsem tem pa je, da se svoje neučinkovitosti sploh ne zavedajo. „Zbudijo se“, ko bi morali imeti nalogo končano, pa je nimajo. Učinkoviti ljudje prepoznajo svojo neučinkovitost in hitro reagirajo na to.

Kaj pa vi?

Imate jasne cilje? Načrt, kako jih boste dosegli? Ste aktivni? Se zavedate, da nimate časa izgubljati časa? Se izgubljate v negativnih čustvih, ko vam nekaj ne gre? Ali se samo delate, da delate?

Tudi, ko imamo zelo jasen cilj in načrt, kako ga bomo dosegli, se dogajajo spremembe, ki rušijo naše plane ali motijo aktivnost. To je za marsikoga zelo naporno.

Ljudje, ki delajo učinkovito, upoštevajo določene principe, ki jih bom predstavila na delavnici Moja učinkovitost – med bi ali ne bi?

Vsebina delavnice:

 • Osnovni principi učinkovitosti
 • Kako in zakaj nezavedno sabotiramo svojo učinkovitost?
 • Postavljanje ciljev in na kaj pri tem največkrat pozabimo
 • Učinkovita organizacija časa
 • Premagovanje ovir na poti – od problema do izziva
 • Samomotivacija – soočanje z neuspehi in ponovna aktivacija

Kaj boste pridobili?

 • Spoznali boste proces, ki vodi v učinkovitost
 • Ugotovili boste, na kateri točki največkrat zapadete v neučinkovitost in kako to preprečiti
 • Spoznali boste ključne sestavine učinkovitosti; tako boste vedeli, kako se pripraviti na učinkovito delo
 • Dobili boste orodja, ki vam bodo pomagala povečati učinkovitost
 • Spoznali boste svoja omejujoča prepričanja in načine, kako jih spremeniti v spodbujajoča

Učinkovitost ni stvar sposobnosti. Nihče se ne rodi z znanjem visoke učinkovitosti. Le-ta je stvar izbire, znanja, fokusa in prave aktivnosti ob pravem času. Zato lahko čisto vsi dvignemo svojo učinkovitost in tako v krajšem času dosežemo več in bolj kvalitetno. To nam prinese zadovoljstvo, potrditve in odpira nove priložnosti.

Kje bo delavnica? INAF, Opekarniška cesta 15a v Celju (Arena petrol, VIP vhod, 1. nadstropje).

Kdaj? 22.3. 2016 od 13.00 do 17.00 ure

Cena: 50€

Prijave: info@saskaklemencic.com do 21.3.2016. Pohitite, ker je število mest omejeno!

 

2020-03-20T20:05:42+01:00