fbpx

Notranja ustrežljivka kot varuhinja ljubezni do sebe

Se odrekate sebi, svojim željam in vrednotam zato, da ohranjate navidezni mir v odnosu? Ali pa vztrajate v službi, v kateri se ne počutite dobro, in se prepričujete, da morate biti srečni, da jo vsaj imate?Kolikokrat se na glas strinjate z nekom, ker želite ohraniti njegovo naklonjenost, po tihem pa si mislite svoje?

Tako izgubljate sebe in svoje samospoštovanje. Izgubljate sebe. Če želite vsakemu pritrditi, se strinjati z njim, slej ko prej naletite na situacijo, da vsem pa tudi ne morete reči “DA”. Slej ko prej tvegate, da boste nekoga razočarali. Nekoga, ki mu je itak še najbolj mar le zase. Ker tako danes v glavnem funkcioniramo. Nekoga, ki se spomni na vas, ko vas potrebuje… Vi pa ste hvaležni za tisto malo pozornosti, ki jo na tak način dobite… za ceno, da rečete sebi “NE”.

Ali se zavedate, da večkrat kot rečete drugim “DA” in istočasno sebi “NE”, bolj izgubljate stik s seboj. Bolj postajate “ovca”, ki sledi neki skupini, čredi… in dela proti sebi… v nasprotju s tem, kar verjame, kar čuti in kar si želi… na njeno “srečo” itak počasi pozabi, kaj v resnici sama misli, čuti in si želi… zato ima še večjo potrebo, da se drži skupine… in se tolaži, češ “saj ni tako slabo”, “lahko bi bilo še veliko slabše…” Ja, lahko bi bilo pa tudi veliko boljše.

Kdaj smo zares srečni? Če bi zbrali na kupček vse naše trenutke sreče in pogledali, kaj smo takrat počeli… kaj bi to bilo? Koliko tega še imamo v življenju? Ali smo se temu odpovedali za ceno varnosti – največkrat finančne – in tako ostajamo v službi, partnerstvu ali kje drugje, samo zato, ker trenutno nimamo boljše možnosti?

Če želimo biti to, kar smo in čutiti svojo pravo vrednost, če želimo živeti polno življenje, tako, ki nas osrečuje, potem je potrebno poznati svoja stališča, želje in občutke. Potrebno jih je tudi izražati in živeti v skladu z njimi. Tako gradimo svojo edinstvenost in vrednost.

Ko sprejmemo in spoznamo sebe, ko vemo, kaj hočemo, kaj čutimo, in si začnemo slediti, bomo znali poskrbeti zase in za druge. Naučili se bomo vzpostavljati harmonijo v svojem življenju. Če bi vas zanimalo, kako to doseči, vas vabim na delavnico.

Vsebina:

  1. Kdo je notranja ustrežljivka? Njene hibe in prednosti.
  2. Zakaj se obnašamo, kot da so drugi pomembnejši od nas, in se dajemo na 2. mesto? Kaj pridobimo s tem, če damo sebe na 1. mesto? Kakšna je cena tega in kaj dobimo zanjo?
  3. Kako nam lahko naša notranja ustrežljivka pomaga najti pravega sebe?
  4. Kaj v resnici tvegamo, ko rečemo sebi “DA”?
  5. Ljubezen do sebe v praksi in kaj pomeni biti sebi zvest

Cilji:

  1. Spoznali bomo, kako priti do pravega sebe in kako živeti svojo edinstvenost
  2. Kako obvladovati pritiske od zunaj in ohranjati sebe?
  3. Kaj pomeni kompromis ali kako doseči, da bo volk sit in ovca cela?
  4. Ozavestili bomo možnosti naše izbire.

Če ste se naveličali služiti drugim, se nenehno prilagajati in se odrekati sebi, vas vabim

na delavnico v Solnem kristalu v soboto, 9.4.2016 ob 16.00.

Če bi želeli priti na delavnico, se prijavite na info@saskaklemencic.com. Število mest je omejeno, zato pohitite! Cena delavnice je 25€.

Po delavnici bo sledila še meditacija, kjer vas bom vodila v stik z vašim notranjim saboterjem. Ker bo meditacija potekala v solni sobi ob dodatni solni terapiji, je za meditacijo za udeležence delavnice doplačilo 12€.

Tudi na meditacijo se je potrebno prijaviti.Več o solni terapiji pa si lahko preberete na www.solni-kristal.si

Če želite, pa lahko pridete tudi samo na meditacijo. V tem primeru je cena za meditacijo in solno terapijo 25€, kar je sicer redna cena.

2018-10-24T21:00:37+01:00