fbpx

Triki notranjega saboterja in kako jih obrnemo sebi v prid?

samosabotažaSi ne privoščite uspeha? Sreče? Ljubezni? Zdravja? Delujete proti sebi?

Ko pride priložnost, jo mojstrsko zapravite? Vedno znova in brez napake?

Mislite, da vam ne pripada več obilja, sreče, ljubezni, zdravja, spoštovanja … da si tega ne zaslužite?

Kdo to pravi?

Verjemite, to je dobro vprašanje. Poznam vsaj 4 “modele” znotraj vas, ki vam vsak na svoj način to pripovedujejo. Njihov vodja pa je vaš notranji saboter.

Morda mu do zdaj še niste tako rekli, vendar to še ne spremeni dejstva, da je znotraj vas.

Naj vam predstavim nekaj primerov, kako se saboter kaže:

 1. Sobota je, namenili ste se, da boste dopoldan očistili vsa okna, popoldan pa boste šli na en družinski izlet. Seveda čiščenje oken ni vaše priljubljeno opravilo you could look here. Dogaja se, da si najdete kup drugih opravil, ki se naenkrat zdijo bolj pomembna … treba je iti v trgovino, pa posesati in poklicati prijateljico, ker se že dva dni nista slišali… potem je ura 12.00, pa je treba kuhati kosilo in potem je potrebno iti ven, če še hočete ujeti kaj sonca… in tako je dan mimo, vaša okna pa še vedno umazana. No, saj ni šel v prazno, saj ste delali ves dan… svojega cilja pa vendarle niste dosegli. Okna so še vedno umazana.
 2. Pridete na poslovno srečanje in tam zagledate potencialnega poslovnega partnerja. Že nekaj časa ga želite spoznati. Zdaj je priložnost. Potem pa pride do vas nekdo, ki ga poznate in vas zaplete v pogovor. Predstavi vam še nekoga, za katerega že takoj veste, da ni potencial za vas niti kot stranka niti kot poslovni partner. Torej izgubljate čas. Ko se obrnete v smer svojega potencialnega partnerja, pa vidite, da se je ravnokar poslovil in odhaja. Lahko bi še hitro stopili do njega in mu vsaj dali svojo vizitko, pa vas nek notranji glas ustavi: “Eh, kaj boš zdaj težila. Saj že gre. Boš pa ob drugi priložnosti stopila v kontakt…” In tako je priložnost šla skozi vrata.
 3. Ste na poslovnem sestanku poslovne skupine, ki se redno srečuje. Skupaj načrtujete dogodek. Ravno si delite vloge. Vi ste fotograf. Potrebujejo fotografa. In zdaj imate priložnost, da se javite, dobite posel in  si naredite reklamo. Potem se pa oglasi vaš notranji saboter: “Eh, saj mogoče pa te bo kdo predlagal. Zakaj bi se sama silila v ospredje?” In naslednji trenutek se javi že drugi fotograf, ki je sicer še začetnik, vendar bolj pogumen od vas. In tako ste ob priložnost. Vaš saboter pa to komentira: “Ja, prav ti je, kaj pa se obiraš. Sam si si kriv.”

Takih in podobnih situacij je vsak dan veliko. Če pogledamo z druge strani, pa so to dejansko priložnosti. Lahko bi izbrali tudi drugače in jih izkoristili. Kakšno bi bilo potem naše življenje? Za to je potreben pogum. In pripravljenost na spremembo. Vsak si želi boljše rezultate. Nihče pa se ne želi spreminjati. Kako pričakovati drugačne rezultate, če delamo vedno isto?

Če ste naveličani tega, da zapravljate svoje priložnosti za poslovni uspeh, za srečo v ljubezni, za zdravje… in še kaj… če bi radi začeli prepoznavati priložnosti in jih izkoriščati sebi v prid, je potrebno najprej spoznati svojega notranjega saboterja. To bomo storili na delavnici, ki ima naslednjo vsebino:

 1. Kdo je notranji saboter?
 2. Kakšna je njegova vloga in namen?
 3. Kako deluje in kako ga uporabiti v svojo korist?
 4. Kaj lahko sami naredimo, da saboterju ne damo hrane?
 5. Kako igrati igro s saboterjem, da bomo mi zmagovalci?

Ko se spoprijateljimo s saboterjem, se marsikaj spremeni. Ste pripravljeni na to spremembo? Zmorete:

 • Spoznati in zaživeti, da ste ok, in da vam pripada vse najboljše – uspeh, obilje, ljubezen, sreča, zdravje…
 • Biti pripravljeni sprejeti od življenja in od sebe več kot imate zdaj
 • Biti pripravljeni “biti več” – živeti svoje potenciale
 • Opustiti določena prepričanja in vzorce vedenja, ki vas zdaj držijo nazaj
 • Odpreti kanal ljubezni do sebe, ki odpira pot obilja vsemu drugemu v življenju
 • Sprejeti svojo preteklost in svoje senčne strani, odpreti se prihodnosti in potencialu
 • Živeti tukaj in zdaj ter delovati v svoje dobro

Delovanje saboterja je večplastno in zelo povezano s tem, kako mi dojemamo sebe in kakšen odnos imamo s seboj. Tako mu dajemo ali jemljemo moč oz. jo uporabljamo v svoj prid ali proti sebi. Sami sebi smo tako največji sovražnik ali podpornik. Kdo smo sami sebi, pa je odvisno od tega, kaj izberemo. Ljubezen ali sovraštvo do sebe. Zaupanje vase ali nezaupanje.

Izbiramo pa vedno v skladu s tem, kolikor razumemo življenje. Zato je pomembno, da dvignemo svojo zavest in ugotovimo, kaj sploh želimo. Šele potem lahko rečemo temu “DA” in vsemu drugemu “NE”.

Na delavnici bomo dodobra spoznali svojega saboterja. To je pogoj, če želimo igrati z njim igro in v njej zmagovati. Vse je mogoče. Ko se tako odločimo.

Ker pa saboterju ni v interesu, da ga odkrijemo in mu vzamemo moč, bo naredil vse, da ne pridete na to delavnico. Zato, če vam bo uspelo priti, veste, da ste ga do neke mere že premagali. Vsaj tokrat. 😉

Delavnica bo v Solnem kristalu v soboto, 19.3.2016 ob 16.00.

Če bi želeli priti na delavnico, se prijavite na info@saskaklemencic.com. Število mest je omejeno, zato pohitite! Cena delavnice je 25€.

Po delavnici bo sledila še meditacija, kjer vas bom vodila v stik z vašim notranjim saboterjem. Ker bo meditacija potekala v solni sobi ob dodatni solni terapiji, je za meditacijo za udeležence delavnice doplačilo 12€.

Tudi na meditacijo se je potrebno prijaviti.Več o solni terapiji pa si lahko preberete na www.solni-kristal.si

Če želite, pa lahko pridete tudi samo na meditacijo. V tem primeru je cena za meditacijo in solno terapijo 25€, kar je sicer redna cena.

 

2017-10-25T09:03:33+01:00